Maten
Näringsrik och god mat är viktig för att barnen och pedagogerna ska orka med de spännande dagarna på Regnbågsverkstan. Därför har förskolan en anställd kock som lagar all mat på plats i förskolans lokaler. Att doften av nybakt bröd hälsar barn och föräldrar välkomna till förskolan på morgonen hör till vanligheten.
När kocken planerar matsedeln ligger betoningen inte bara på att maten ska ge näring, utan också att den i mesta möjliga mån ska vara ekologisk, närodlad och säsongsanpassad.
Under måltiderna råder lugn och ro. Ofta sker reflektion över förmiddagens händelser i de små grupperna som sitter vid borden. Maten på Regnbågsverkstan är mycket populär hos barnen och många barn anger förskolans olika maträtter som sina favoriter. Vår kock bedriver även måltidspedagogik vilket innebär att hon, utöver att laga mat, deltar i det pedagogiska arbetet med barnen. Måltidspedagogik handlar om att skapa nyfikenhet kring mat- från jord till bord och tillbaka till jord.
Kocken
Ellinor är utbildad kock med erfarenhet från restauranger som Oaxen, Fotografiska och Broms.
Sedan början av 2024 ansvarar Ellinor för matlagning och måltidspedagogik hos oss på Regnbågsverkstan
Maten
- All mat lagas på plats
- Stor andel ekologiska råvaror
- Närodlat
- Näringsrikt
- Kocken äter tillsammans med barnen.
- Kocken arbetar med måltdspedagogik